25 dagar, 22 spel, Steamworld Heist

25.12.2018 kl. 11:26

Steamworld Heist är ett turbaserat taktiskt spel där man styr (oftast) tre stycken personer/enheter. Så på sätt och vis är det rätt likt Into the Breach. Faktum är ju att det finns en sorts spel som jag mer eller mindre alltid faller för och det är ju den här sorten.

Det här spelet kombinerar dock in litet Worms i det hela då skjutandet går ut på att själv sikta och hoppas på att fysiken tar hand om skottet om man har en granatkastare eller att kulan studsar rätt mot väggarna om man har ett prickskyttegevär. I det här spelet är det skotten som är pusslen, där man med vissa hjälpmedel kan räkna ut om ett skott kommer att studsa via fem väggar och sedan träffa fienden bakifrån.

Eller sedan om man inte klämmer på avtryckaren vid rätt tillfälle så kan det missa. Spelet lägger på det sättet till litet spelarförmåga och inte bara i det taktiska tänkandet. Det gäller att välja mellan att ta det skott som man vet att man inte kan missa och det skott som skulle vara mer användbart men som är mycket svårare.

Dessutom så, Steamworld Dig som kom tidigare och var ett spel om att gräva. Det här spelet har samma estetik och är en härlig kombination av någon sorts postapokalyps och steampunk. Dessutom har det otroligt bra musik. Det här är helt enkelt ett lysande spel som kombinerar en massa trevliga saker och dessutom kan spelas med en handkontroll.

Så det finns inte mycket negativt att säga om det egentligen.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer