24 dagar, 24 spel, Submerged

22.12.2018 kl. 10:47

Submerged rekommenderades under någon av våra LUCcast episoder. Jag minns att jag lade det på min wishlist och sedan på "nog ska jag väl spela det sedan förr eller senare".

Det är ett spel som mycket handlar om att utforska en postapokalyptisk stad. Litet Waterworld då staden är helt under vatten. Idén är att man letar efter förnödenheter för att rädda sin bror.

Men staden är inte helt obebodd, utan det finns någon eller något där ute som ser på vad som sker.

Man hittar förstås litet grejer här och där, bilder som illustrerar vad som hände när världen gick under. Jag hittade inte allt, men det finns också ett nöje i att försöka pussla ihop information baserat på att endast ha litet över hälften av pusselbitarna.

På det stora hela är det här ett... Fantasieggande spel. jag skrev i inlägget om Tacoma om ett av mina drömspel och det här är litet åt det hållet också. När man står där på en ruin och funderar på hur det kunde hända och hur den enskilda människan upplevde det som hände. Det här är förstås ett mindrebudgets indie-spel så staden man utforskar har inte samma detaljrikedom som ett Assassin's Creed eller The Division. Men fantasin fyller i det som inte syns och kittlar gör det ju verkligen.

Själva berättelsen är också litet... rörande. Huvudkaraktären genomgår en transformation under spelets gång som också den känns litet sådär postapokalyptiskt hopplös men samtidigt hoppfull.

Mer eller mindre på det viset att de muterade djur som finns omkring är inte bara slutet på något utan också kanske början på något nytt.

Och så har spelet en "postcard feature" där man när som helst kan pausa spelet och leka med kameran för att få de bästa screenshotsen.

Så givetvis lekte också jag en stund med den.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer