24 dagar, 24 spel, Battletech

21.12.2018 kl. 00:27

Jag Kickstartade Battletech någon gång då det begav sig och sedan helt plötsligt så dök det faktiskt upp. Jag minns att det var Rock Paper Shotguns recension som talade om att spelet var "långsamt". Det handlar om gigantiska mechar som strider på slagfält. Stora saker brukar ofta karaktäriseras med långsamma rörelser.

Och nog är ju spelet rätt långsamt, men ibland behöver man långsamt. Då man försöker litet lätt lyssna fast någon podcast man har eller något annat liknande. Långsam turbaserad taktik är då perfekt.

Det var det också för mig. Tills jag misslyckades litet och hamnade i vad som verkade som en återvändsgränd. Det tråkiga är att spelet ju är jättebra och det torde inte ta så länge att bara spela om delar eller hela och göra smartare val.

Men det har jag inte gjort.

Trots att jag märkte (när det begav sig) att spelet var väldigt generöst med antal sparfiler vid olika tillfällen i kampanjen. Mycket bättre än bara en eller t.o.m. "bara" tre sparfiler. Här fanns det i princip hur många som helst.

Att skräddarsy sina mechs var också skojigt, välja vapen, effektivitet och annat. Det här spelet har väldigt mycket i sig, men av någon orsak har jag ändå inte återvänt. Men jag vet att jag kommer att göra det och gilla det lika mycket då. Frågan är bara när.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer