24 dagar, 24 spel, Factorio

17.12.2018 kl. 16:30

Factorio spelade jag för första gången igår. Jag kom på att jag bara nästan har 24 spel att tala om (mest för att jag inte vet om jag vill tala om Minecraft), så det kändes tvunget att hitta något nytt att spela.

 

Det blev några timmar. Och jag har bara skrapat litet på ytan i tutorialen än. Men det här är ju litet av ett öppet pusselspel där det i princip handlar om att laga saker och autmatisera lagandet så mycket som möjligt. En ensam person ska industrialisera en hel planet. Till lokalbefolkningens förtret.

Det lilla jag spelade påminde om Big Pharma, ett spel som jag satt en hel del timmar på att försöka få igång någon form av effektivt rullbandssystem. Det här spelet är mer öppet så det är bara att grotta ner sig och försöka diagramdesigna den perfekta industrin.

Eller göra som jag och försöka tejpa fast nya saker allteftersom så att det hela ser ut som Frankensteins monster.

Jag är förstås inte ens nära ett sådant "late game" än så vi får se litet hur det tar sig.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer