24 dagar, 24 spel, The Banner Saga (1&2 men inte 3)

13.12.2018 kl. 22:58

Så här i luciatider när världen känns som allra mörkast. Vad bättre än ett spel... Där mörkret verkligen sveper om världen?

Jag spelade Banner Saga och uppföljaren på vårsidan. Trean kom ut under sommaren och jag är nog otroligt sugen på att se slutet på den här helt fantastiska trilogin.

Men det har ju inte hänt än, för jag är en snål jävel. Så det här inlägget handlar om de två första spelen. Ett halvnordiskinspirerat turbaserat taktikspel med bitar av management och rollspel.

För mig är alla de där orden sådant som jag går igång på. Taktikdelen är rätt nervpirrande men ändå aldrig för svår. Det känns somom jag alltid kan komma igenom allt bara jag tänker efter litet. Vilket kanske betyder att det är för lätt men för mig är "litet för lätt" oftast perfekt. Rollspelsdelen är sedan var spelet skiner riktigt starkt. Hela spelet är fyllt med hårda val och undergången (som spelet handlar om) genomsyrar precis allt.

Nu är inte "24 spel jag spelat under året" en topplista, men sedan när/om jag gör en topplista så är Banner Saga garanterat väldigt högt uppe. Det här spelet får mig att känna saker (och de som känner mig vet hur svårt jag har att känna saker ibland) och när allt går åt skogen så känns det oftast somom det gör det av rätt orsaker.

Förstås det här är utan att ha spelat det avslutande spelet i serien. Vem vet kanske alltihop faller ihop till en osammanhängande röra i det spelet. Men jag hoppas att slutet är... tillfredställande.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer