24 dagar, 24 spel. Tacoma

08.12.2018 kl. 11:18

Tacoma... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga om det spelet. Utvecklat av de som gjorde Gone Home, som jag gillade väldigt mycket då det begav sig. Så som jag oftast gillat dessa... litet utforskande berättande spel. Tacoma tar det till nästa nivå när man ser på 3d-inspelningar av vad som hänt på en rymdstation och vandrar omkring och följer personer och händelser från olika vinklar för att få ihop en helhetsbild.

Och ibland löser man minipussel genom att titta på vilka dörrkoder inbandningarna använde till olika dörrar.

Det är något med... berättelsepusslande som jag gillar. Att hitta information och långsamt få ihop en helhetsbild av vad som hände före man dök upp. Jag minns att det fanns en hel del av sådant i de gamla Resident Evil-spelen. "Vad var det som hände här?" är alltid otroligt kittlande.

Ett slags drömspel jag har haft är ett spel där man utforskar gamla ruiner bara som en arkeolog. Ingenting annat. Och ur det får man reda på olika saker om de som en gång i tiden bodde där.

Tacoma är ungefär det här.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer