24 dagar, 24 spel. Wolfenstein: The Old Blood

06.12.2018 kl. 21:29

Såhär lagom på självständighetsdagen tänkte jag att jag skulle kasta några ord om... Wolfenstein: The Old Blood

Det är ju ändå bara kriget man talar om idag. Så det är viktigt att komma ihåg på vilken sida vårt land stred.

Men spelet. Jag spelade New Order för några år sedan och det var rätt skoj. Ibland känner jag för att spela något där man bara för meja ner fiender samtidigt som man får ta del av en småtrevlig (eller hemsk eller något annat) story. Problemet med den här sortens spel är att de med väldigt få undantag alltid är 30+gb stora och ibland känns det litet jobbigt att ladda ned så mycket för att spela ett spel som tar ett par kvällar att komma igenom.

Så Old Blood satt där ospelat. (så som också Rise of the Tomb Raider och... Homefront) Tills jag verkligen kände att _nu_ behöver jag mörda nazister. Och jag hade några dagar ledigt.

Spelet är mer eller mindre exakt New Order, bara litet kortare och med några få nya element. Med ett vapen i varje hand springer man fram och slaktar otroligt onda fiender. Det var en scen jag minns, en sekvens jag misslyckades några gånger så jag såg den fler än en gång. Det var ett slags auditorium och jag sprang på ena sidan och tittade ibland upp för att panga litet på fiender. Alla fiender steg alltid upp exakt samtidigt i exakt samma animation. Så allt såg ut som sådanadär pappdockor som tittade upp och som jag skulla panga på så snabbt som möjligt.

Och det är i princip hela spelet. Pappdockor som tittar upp och som sedan mördas. Ibland behöver man också göra det :)

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer