24 dagar, 24 spel. Blood Bowl 2

05.12.2018 kl. 13:32

Jag har skrivit om Blood Bowl tidigare. Då i den ursprungliga brädspelsvarianten. Det här är tekniskt sett om uppföljaren till en av datorspelsversionerna.

 

Det var under hösten som jag gick med i en liga i spelet och därav började spela litet mer igen. Jag har ju lång erfarenhet av FUMBBL och liknande, men tempot i ligan jag är med i är ganska lagom för mig (en match varannan vecka ungefär). Mina gamla taktiker sitter i ryggmärgen och om jag får säga det själv så anser jag mig vara en helt kompetent Blood Bowl-spelare.

Det råkar ju också vara ett av mina favoritspel genom tiderna. En enskild match kanske inte alltid är den bästa (och tar en timme, så det finns ju den aspekten) men utvecklingsmöjligheterna och variationen i spel över tid är ju där som spelet verkligen skiner.

Och så handlar det givetvis om att hela tiden fundera på oddsen. När kan man riskera att misslyckas med något och när ska man låta bli? Ibland brukar jag fundera på hur mycket slumpen egentligen ska finnas i spel (många brädspelare brukar fundera på det här) men I Blood Bowl tycker jag att en sorts balans finns. Varje handling kan misslyckas, så det kan varje gång vara litet nervpirrande. Samtidigt så är det också så som det ibland sägs om hasardspel. "En bra spelare har oftare tur än en dålig spelare".

Det här tankesättet brukar jag ta med mig till många andra spel. Om jag blir besegrad i något spel med vad som känns som en "lyckoträff" så tänker jag ofta att en lyckoträff kan hända vem som helst, men om lyckoträffarna kommer väldigt många gånger så är det förmodligen inte tur längre.

Det som jag märker när jag skriver litet om spelen jag spelat under året som gått är att de flesta spel skulle jag vilja sätta mig ner och spela mera av... ... Men inte har man ju tid med sådant!

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer