24 dagar, 24 spel. Intro och Turmoil

01.12.2018 kl. 23:58

Jag är i skrivande stund fortfarande i valet och kvalet om det här överhuvudtaget är en god idé. Speciellt som första december redan så gott som är över. Men med LUCcast på lång paus så borde jag ju ändå få min fix över att tala om spel jag spelat på något sätt. Litet grann åtminstone.

Så jag har en lista på tjugofyra spel (egentligen fler, men jag försöker hålla mig till de tjugofyra) som jag då skulle försöka beta av en per dag ända fram till jul. De är inte i någon speciell ordning utan vi får se hur många jag kommer igenom och hur mycket jag skriver om dem.

Turmoil

 

Turmoil är ett spel om att borra efter olja. Litet i stil med There Will Be Blood eller några av serierna om Farbror Joakims liv. I praktiken är det ett pusselliknande spel där man borrar och hoppas på att träffa rätt och har en del hjälpmedel man kan köpa åt sig efter hand. Progressionen är ganska perfekt, där det börjar simpelt och efter hand dyker det upp olika komplikationer och olika sätt att ta sig an dem. Det finns gas i jorden som kan göra att oljan pumpas snabbare. Eller ibland kanske för snabbt.

Man säljer sin olja till höger eller vänster, beroende på vem som har högre pris. Eller så sparar man oljan och väntar på att prisen går upp. Men allt går på tid och utrymmet är begränsat så det gäller litet att försöka slå till vid rätt tillfälle.

På det stora hela ett rätt enkelt spel (även om jag väl bara spelade på den normala svårighetsgraden) som är lätt beroendeframkallande när man försöker få produktionen igång. Mot slutet finns det specialgrejer man kan göra för att expandera gasluckorna och tanken är att man kan höja priserna genom att skicka gas till företagen men det kändes oftast somom just de här delarna var för mycket arbete för att riktigt löna sig. För mig stannade utvecklingen ungefär vid det näst högsta och jag vann spelet rätt lätt utan att använda de riktigt avancerade teknikerna.

Det är också ett enkelt spel att börja en sådan här serie med, då det kanske inte är det djupaste eller mest engagerande spelet någonsin så det är lätt att skriva om.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer