Hotel Artemis

25.08.2018 kl. 13:02

Tidigare i veckan gick jag och såg på Hotel Artemis, en film som kanske inte har fått så jättemycket uppmärksamhet och där recensionerna varit rätt så ljumma. Så därför tänkte jag skriva något om den, för för mig är det en sådandär film som jag tänker att jag gärna såg folk uppskatta litet mer.

Det sagt så är det mer en film med potential än en film som lyckas gå hela vägen. Men det är alltid roligt när filmer försöker vara större än de är. Det är... rollspelaren i mig som gillar världsbygge.

Så det här är en nära-framtid-film (cyberpunk är vad det är) som handlar om ett hotell som egentligen är ett ställe för folk att få sjukhusvård utan att någon ställer några frågor. I stil med John Wick så finns det en massa skrivna och oskrivna regler och en hel drös med historia.

Allt sägs inte rakt ut, utan istället är det det där klassiska där någon nämner en sak och alla förstår vad det är och publiken får låta fantasin flöda. Och för mig flödade fantasin.

Mest skriver jag det här för jag tror att Hotel Artemis har möjlighet att bli en sådandär film man upptäcker i misstag om några år. Och jag skulle inte ha något emot om folk upptäckte den i misstag så snabbt som möjligt.

Det finns också ett rollspelsscenario där. Som Free Fire i fjol så har den något som gör mig otroligt sugen att spela någon sorts cyberpunkrollspel. Den här kombinationen där så gott som alla karaktärer är litet "likable" samtidigt som de kan vara gigantiska rövhål. Det är det som rollspel, eller åtminstone rollpersoner brukar vara...

 

 

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer