Solo: A Star Wars Story

24.05.2018 kl. 21:17

Det är bara att inse det. Jag är tydligen en gigantisk Star Wars fanboy. De senaste tio-femton åren har jag litet halvt försökt att inte vara det. Prequelfilmerna var kanske inte så häva och det kom en massa tv-serier och datorspel och sådant som jag inte orkade bry mig om.

Jag menar det är ju inte så att jag inte har varit en Star Wars fanboy alla tider och så men det var... kanske inte så intensivt. Människor jag kände sade saker som "jag har aldrig sett på Star Wars" och jag tänkte att det är väl helt okej. Star Wars är kanske litet gammaldags. Det finns nya saker att se på nuförtiden.

Alla älskar ju superhjältefilmer.

Men nu såg jag Solo igår och det var något som slog slint i huvudet.

Kanske det är det här som folk som läser superhjälteserier ser när de ser på marvelfilmer. Jag som knappt fick upp någon entusiasm för den film som jag tycker är bäst av MCU-filmerna (Thor: Ragnarök). Jag tyckte de alla var likadana. Och jag hade ärligt väntat mig något liknande ur de här nya Star Wars-filmerna. Kanske magin var borta, The Last Jedi var ju fantastisk, men den här hade haft en massa bekymmer och förmodligen skulle det bli en "paint-by-the-numbers"-affär.

Och det kanske det är. Det är det som slog slint i huvudet. Det är fullt möjligt att Solo bara är en i mängden av allt annat som kommer i blockbusterväg men jag... jag...

Solo var liksom allt jag ville ha i en Star Wars spinoff. Det var ett rymdäventyr av en sådan sort som man aldrig annars ser. Det talades då det begav sig om hur Guardians of the Galaxy och Star Trek-rebooten helst av allt bara ville vara Star Wars.

Men de var inte det här.

Det här var Star Wars.

Jag har fortfarande undvikit att titta noggrant på vad kritikerna säger om filmen. Så jag vet att mitt cyniska jag kommer att ta över senare och se alla fel som kritikerna ser. Om några månader kommer mitt minne av Solo vara likadant som mitt minne av marvelfilmerna. Det var en jämntjock massa av blockbusterformel.

Men just nu lever jag i en liten bubbla där Star Wars lever igen. Två riktigt bra filmer på mindre än ett år. Dessutom två helt olika riktigt bra filmer på mindre än ett år.

Det känns som om jag inte kan se "objektivt" på det här. För Solo kan ju inte ha varit så bra? Väl?

Kommentarer (1)
Jag hann se filmen först igår. Men också jag tyckte den var bra. Spänning, humor, action och lite finska.
self30.05.18 kl. 10:52

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer