Worldcon 75

14.08.2017 kl. 13:02

Jag var på Worldcon... förra veckan (jag tänkte skriva "över helgen" men det var ju egentligen felaktigt), jag lyckades inte få ledigt alla dagar (jag skyller på Okänd Soldat). Men efter att ha funderat länge och väl bestämde jag mig för att det förmodligen är en grej som händer ungefär en gång i livet. Så jag beslöt att jag skulle köra i hög hastighet till Helsingfors även de dagar då jag hade spenderat största delen av min dag på jobb.

För några år sedan var jag ju på en tidigare Worldcon, LonCon3, så jag kunde inte ha på mig en sådandär trevlig ribbon där det stod "First Worldcon".

Vad ska man säga då? Jag rensade i min Event App och räknade att jag var på 20 programpunkter under mina dagar där. (från 100 som jag markerat som 'intressanta' på förhand. Bland dessa hundra var det många som gick på varandra så jag visste vart jag skulle ta vägen ifall något var fullt)

Förutom de punkterna blev det litet brädspelas på sidan om, jag missade t.ex. Hugoceremonin för jag tänkte att det var trevligare att spela NMBR9, Alhambra och Power Grid. Power Grid lyckades vi inte spela till slut förrän vi skulle relocata, men det är ett spel som jag känner att jag verkligen vill spela igen. Det fyller i många av de rutor jag gillar i spel.

Det är nu i texten som jag också kan kommentera att jag inte har några bilder heller. Sök på #worldcon75 på twitter och instagram så hittar man nog tillräckligt med bilder. Jag tror inte jag såg något som inte finns där.

Jag köpte heller ingenting (jag råkar vara så "medelmåttig" att worldcon t-skjortan i min storlek gick åt långt före jag gick förbi köp/säljställena. I bokväg, har jag nya böcker på en lista över vad jag ska köpa, men inget nytt i bokhyllan än.

Så ja, en positivt upplevelse. Nu gäller det bara att ta sig till Dublin 2019. Och om tidtabellerna tillåter det, Finncon 2018. Varje gång jag är på con vill jag vara mer fandomaktiv. Men jag har för många hobbyn helt enkelt.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer