Bilar. Kanske?

31.07.2017 kl. 13:00

När jag sitter här på jobbet (som jag alltid gör när jag bloggar) och funderar på om jag ska se på Baby Driver på bio en andra gång slås jag plötsligt av tanken.

Bilar?

Föregående film jag såg fler än en gång på bio var väl Mad Max: Fury Road. Vad har dessa två filmer gemensamt?

Bilar.

Nu då funderar jag om jag kanske ändå gillar bilar. Förstås jag har ju aldrig varit intresserad av hur bilar fungerar. jag vet så gott som ingenting. Speciellt då som nörd och inte motorintresserad så känns det alltid somom alla andra vet så mycket mer.

Men ändå.

Det är väl biljakter som det handlar om på riktigt. För de har jag ju nog alltid varit åtminstone litet intresserad av. Från den inte helt lilla samlingen av matchboxbilar som jag hade, via biljakten i Blues Brothers. (hände det överhuvudtaget något annat i den filmen? Jag tror inte det)

Som tangerande såg jag en artikel på svenska yle nyligen om finländares körvanor.

"Däremot anser finska chaufförer att de själva kör relativt klanderfritt då över 80 procent anser att de aldrig eller högst 1-3 gånger om året kör för nära andra bilar. Endast 6 procent anser att de tar risker i omkörningar en gång i månaden eller oftare.

Finländare själva anser att de också kör enligt hastighetsbegränsningarna, då knappa 60 procent anser att de aldrig kör överhastighet och 25 procent av de som svarade gör det högst tre gånger om året."

Jag är förmodligen en galning till förare. Trots att jag för ett antal år sedan skrev om min högst medelmåttiga körstil. Jag menar bara den här månaden har jag kört för nära andra bilar åtminstone ett tiotal gånger och ju mindre vi säger om överhastighet desto bättre.

Kanske jag är värsta dåren på vägen. Kanske jag kan skylla på att jag tycker om biljakter i filmer.

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer