Biofilmsbrist

13.10.2016 kl. 15:50

Det är förmodligen bara jag. Men i år har jag saknat en rätt stor mängd filmer på biograferna i Finland. Jag har hört om något riktigt bra på väg och så visar det sig att filmen ifråga aldrig dyker upp i vårt stackars land. Jag har förut ofta tänkt att om det kommer i norden så dyker det väl upp i Finland också men den här gången har jag sett en hel del som nog dykt upp i Svea men inte här.

Jag funderar nu om det här är någon sorts trend. Har filmer blivit dyrare eller ser färre människor på vissa filmer? Eller inbillar jag mig bara och det är precis som tidigare.

Nu är det ju så att jag mest ser på genrefilm så jag vet inte om sådandär högtravande saker alltid har saknats eller om de alltid dyker upp. I allmänhet bryr jag mig inte. Och oftast har jag ju nog insett att icke-engelskspråkig utländsk genrefilm aldrig dyker upp på biografer.

Och en eller två gånger om året är det ju filmfestivaler i Hfors med diverse filmer. Inte för att jag någonsin haft tid eller möjlighet att ta mig till dem. (Som ju är väl känt så går sista tåget västerut från huvudstaden otroligt tidigt :)

Så nu då en lista över filmer från i år som jag hade varit intresserad av att titta på som aldrig dök up i Finländska biografer:

Det här är förstås bara de filmer som jag skulle bry mig om att se och som jag nästan förväntade mig att skulle få någon sorts finlandspremiär. (Green Room och The Witch tror jag dök upp i någon festival)

Ben Hur försvann ju också. Trots att trailers visades någon gång under sommaren. Men det var väl mest för att den floppade så hårt.

Men nu funderar jag helt enkelt om biofilmutbudet har blivit sämre eller har jag bara blivit mer medveten om filmer (det känns inte så, om något så följer jag filmnyheter mindre nu än för fem år sedan). Sedan så verkar ju biograferna i huvudstaden inte visa något annat än opera och livekonserter kanske det är de sakerna som plockar bort från utbudet.

Nåväl man har ju Pirate Bay.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer