Decemberfilm: Mockingjay: Part 2

07.12.2015 kl. 13:45

Det är litet intressant det här med de här nya filmserierna. Där ursprungsmaterialet delas in i fler delar än det ursprungligen var och sedan så bestämmer sig filmskaparna fantasifullt nog att bara della in filmerna i två och kalla dem Part 1 och Part 2.

Det gör ju det också litet småskoj om man kallar dem enligt första filmen och en siffra efter. Så istället för Mockingjay part 2 så blir det Hunger Games 3 part 2. Eller i Final Fantasy-termer. Hunger Games 3-2.

Hur blir då The Hobbit. The Hobbit 1-1, 1-2 och 1-3? Det börjar kännas somom man spelar Mario.

Jag hade litet småförväntningar på Mockingjay Part 2, mest för att jag gillade ju böckerna (och litet här) och hade vissa förväntningar på slutet. Det var förstås en sådandär Harry Potter-epilog där allt nästan var OK. Men definitivt ändå inte och jag var ju mest intresserad av hur de skulle flytta det litet halvmelankoliska slutet till filmformat. Eftersom det ju ändå mest var sådandär inre grej.

Det är förövrigt något som den här filmen gör om och om igen. Jennifer Lawrence är ju jefligt bra (jag kan inte hjälpa att tycka att hon är en favorit.) men den här filmserien skapar högvis med inre monolog utan att säga något. Jag vet inte exakt hur de gör de men en massa närbilder på Jennifer Lawrences stoneface.

Det känns somom hon aldrig egentligen visar något. Och genom att aldrig visa något så visar hon ju precis allting. På sätt och vis. Så kamerna bara älskar närbilder av Lawrence när hon utan att blinka stirrar in i väggar. Och det säger endera massor av saker som ord inte behöver eller absolut ingenting.

Eftersom jag har läst böckerna (dock så länge sedan att jag knappt kom ihåg något av det som hände i filmen) så hade jag ju massor av intre monolog.

Dock så måste det ju också sägas att alla andra personer runt om Lawrence (Eller borde jag skriva Katniss?) säger oftast rakt ut vad de tänker eller vad de borde tänka.

Filmen kan ju inte vara lika sparsam med att uttrycka vad man tänker som Mad Max: Fury Road (muahahaha Fury Road kunde jag få in i alla tankar om jag bara försökte)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.

Senaste kommentarer