2015

29.06.2014 kl. 12:33

Jag ska väl börja med att säga att jag inte har skrivit här på ett tag. Orsaken är det här:

 

Det har tagit upp en hel del tid de senaste månaderna och alla är förstås välkomna och titta.

 

Men det som jag egentligen tänkte på så här kort. I en podcast jag lyssnade på sade någon i förbifarten att "2015, det är det årtalet som verkligen är framtiden" (så här sade han inte, för podcasten var på engelska) och det fick mig att fundera i banorna "du har riktigt rätt."

Vi har haft litet futuristiska årtal på sistone 1999 - 2001 och 2010, men samtidigt så (för min generation åtminstone) så har de inte varit superfuturistiska. Men 2015. Det är ett tal som verkligen är långt in i framtiden. En apokalyptisk cyberpunkframtid kan utspela sig år 2015 och det skulle inte ens vara konstigt.

Men 2015 är ju om ett halvt år.

Det kommer förstås att komma flera futuristiska årtal (i 2020-talet är ungefär hälften av åren futuristiska) men för mig känns det somom 2015 är en av de första riktigt riktigt... vardagliga framtidstalen. På det här sättet kommer jag undan 1999-2001-dilemmat eftersom hela "nya millenniet" är futuristiskt på sitt eget lilla sätt och det finns en orsak att välja just de siffrorna. Men om man använder 2015 så är det mera "ett sådantdär datum".

Nå i alla fall. Nu blev jag och yrade en hel del om något som egentligen skulle vara kort om hur fantastiskt det är att vi snart lever i den riktiga framtiden...

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.