Listor från år 2013

24.01.2014 kl. 23:32

Nu när januari börjar lida mot sitt slut så kanske jag borde börja fundera på dessa standard "best of"-listor för 2013. Jo jag vet att man egentligen borde göra dem vid årsskiftet men det är ju bättre att göra dem senare då man 1) har läst alla andras listor och därmed kan stjäla deras åsikter och 2) se filmer som kom ut 2013 som man inte hann med under det året.

2) är dock fortfarande under arbete. Det finns så oerhört många filmer jag inte såg förra året att det är riktigt hemskt. Beviset på detta är väl mest i de många olyssnade episoder av /filmcast som jag har eftersom jag har för vana att inte lyssna på deras spoilerfyllda diskussioner av filmer innan jag sett filmerna (förutsatt att jag har minsta intresse av filmen ifråga då alltså).

Jag ser på itunes nu och jag har 22 olyssnade episoder av /filmcast. De flesta från slutet av året då det kom en massa filmer som ännu inte haft premiär här. (eller kanske de har premiär nu i dagarna. Jag tänker på 12 Years a Slave, Her och Wolf of Wall Street som exempel)

Förstås jag är säker på att jag kan hitta på en top10-lista på filmer från 2013 också utan att ha sett allt som jag velat se. Problemet är förstås också att jag egentligen bara sett de största filmerna. Inga gömda godbitar utan istället kan jag säga att "tja... Jag är väl en av få som inte hatade Man of Steel."

Oavsett så med det här inlägget så gör jag ingen topplista ännu (varför skulle jag ha en lista i ett inlägg med namnet "Listor från år 2013"?) utan det är mer ett inlägg där jag säger att jag börjar fundera på att göra litet listor.

En lista har jag ju redan gjort och det var top5 spel. Den hittar ni på LUCcast men jag kommer säkert att sammanfatta den här också bland listorna.

Vilka listor handlar det då om? Nå mest är det väl filmer. Men jag tänkte också att jag skulle ta TV-serier. För sådant har jag sett på nästan onödigt mycket istället. Och sedan någon slumpmässigt vald som passar. Ifjol hade jag Top3 musikstycken som upprepas i duschen. Jag funderade på den också det här året men egentligen är det bara en som jag nynnat på hela året (förutom att jag fortsatt att nynna på de som var i fjolårets lista).

Och det är den här:

Såklart.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.