Catching Fire

03.12.2013 kl. 21:39

Så jag återvände nyss från biografen efter att ha sett Catching Fire (Hunger Games då alltså). Litet senare än vad jag först tänkt eftersom jag skippade den första gången jag skulle se den men idag var sista chansen och även om det litet grann tog emot (eftersom jag borde sova ungefär nu och eftersom jag håller på att spela Batman Arkham Asylum och det är hur bra som helst).

Jag skrev ju några ord om Hunger Games tidigare i år när jag läste igenom böckerna. Filmen tyckte jag fångade det som jag gillade bäst rätt så bra (Post-traumatisk stress). Intressant också hur själva spelen är det som är minst intressant i filme(r)n(a).

Egentligen kanske jag inte har så mycket att säga om den här filmen, det är alltid svårt att fundera ut något smart så här genast efter att ha sett den men det kändes som ett lätt ämne om jag nu ska skriva ett inlägg om dagen här. Filmen är helt klart av den litet bättre sorten och eventuellt dyker den upp på min årets top10 filmlista som jag säkert kommer att göra här förr eller senare. (Precis som tidigare år.) Första filmen kom ju helt såhär appropå med på min lista ifjol. Inte helt omöjligt att uppföljaren dyker upp i år, jag måste bara se igenom litet vad jag har sett från året som gått och se vad det är jag minns. Det har kommit en hel del besvikelser bland sommarfilmerna. Sommarfilmer som kanske ändå dyker upp på min lista mest för att jag kanske inte riktigt sett lika många filmer i år som tidigare.

Nåh, snart ska jag på jobb och då ska jag lyssna på podcaster som recenserar filmen ifråga och av någon orsak är det alltid lättare att komma på ens egen åsikt när man först hört någon annans...

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.