Politiska åsikter

16.08.2013 kl. 11:04

Ibland skulle jag vilja ha åsikter i olika frågor. Det har varit debatt om än det ena och än det andra såhär under sommaren när ingenting riktigt händer annars.

Ta nu t.ex. Rysslands antihomolagar. De är ju idiotiska och ibland tänker jag att jag borde ha en åsikt om dem, men så tänker jag att min åsikt är densamma som alla andras åsikt. D.v.s. det är ju idiotier.

Sedan så bläddrar jag på någon nyhetssida och den första kommentaren man ser är något i stil med "bra, äntligen gör Ryssland något rätt" och då blir jag ju bara litet ledsen och så skulle jag vilja dela med mig av min åsikt. Men jag gör det inte.

För hundratals andra har förmodligen redan gjort det.

Det gäller förstås inte bara det här. Utan det gäller alla möjliga andra halvkontroversiella inlägg. Man ser någon göra något idiotiskt, suckar litet och tänker "lyckligtvis tycker inte så många att det här var smart" men sedan när man läser någon internetkommentar så blir man bara på dåligt humör.

Men samtidigt har jag varit så länge på internet att jag tröttnat på att ha en åsikt och att försöka diskutera med anonyma galningar. Ibland är det roligt, men oftast är det inte.

Men här är en lista på några saker som har upprört mig och/eller fått mig att sucka djupt över hur många idioter det finns.

Saken är ju att många av de här sakerna alltså upprör mig djupt. Men jag brukar mest bara skämta bort det. Säga att, jo, det är ju inte så trevligt men vad kan man göra?

Men man borde ju göra något. Men det enda som jag hela tiden kommer att tänka på att är att trycka ner en granat i halsgropen på folk och det är inte speciellt konstruktivt så istället håller jag käft.

Man brukar säga att alla har rätt till sin åsikt men så är det ju inte. Vissa människor borde inte få säga sin åsikt. Det handlar ju mest om sådana som har fel på en faktabasis. Som anti-vaccinationsmänniskor, evolutionsmotståndare eller Päivi Räsänen.

Det är ju mycket jag blir irriterad på och när jag skriver det här så blir jag bara mer irriterad. Så jag borde ju sluta egentligen. Det som jag egentligen skulle vilja är förstås att göra de människor som jag blir irriterad av irriterade. Men det kommer aldrig att hända. Som jag sade i början så delar jag inte med mig av mina åsikter egentligen. Istället är det väl ett knyta handen i fickan-syndrom.

Nåhväl.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.