För tio år sedan...

19.12.2011 kl. 20:47
För tio år sedan på den här dagen hade filmversionen av Sagan om Ringen premiär.

Tio år sedan. Några dagar senare såg jag filmen i fråga (jag borde ännu ha biljetten kvar. Fan jag scannar den och postar den här om jag hittar den. Ses om en kvart. Även om ni inte märker att det går en kvart för allt är ju i samma text.)Sådär. Hypen inför Fellowship var ju nog enorm. Ungefär ett år (kanske mer) tidigare hade jag kommit över första titten i form av en liten trailer som fortfarande ger mig kalla kårar i ryggraden. Trots att den är liten och kvaliteten är dålig...

Hooly shit! Världens bästa film på kommande kanske? Och jag måste vänta ett helt år! JAG TROR JAG DÖÖÖÖÖÖÖR.

OK, jag var inte fjorton då. Men man återgår till ett tidigare stadium när man ser sådant här och vips så är man fjortis på nytt.

Så ett helt år väntade jag. I varje tidning stod det något nytt om filmen. När soundtracket kom ut köpte jag det genast och lyssnade på det på repeat under dagarna som ledde upp till premiären. Medan jag lyssnade på de olika låtarna och läste deras namn fantiserade jag vad som hände i filmen. Jag såg de olika trailerna om och om igen och jag läste igenom boken på nytt.

Så kom då dagen. Först var premiärdagen och det var total lockout. Inget internet, inga tidningar. Ingenting. Bara en outhärdlig hype och en gymnasiejulfest som störigt nog skedde när man egentligen skulle vilja sitta i en biografsalong och njuta av det största äventyret någonsin.

Så kom då dagen på dagen. På den tiden var det ännu litet av ett äventyr att ta sig in till huvudstaden för att se på film. Biografsalongen var gigantisk (Tennispalatset, sal 1) och man satt där och hoppades att man pissat ordentligt så att man inte under en tre timmar lång film satt och vred sig oroligt i två timmar.

Så kommer då New Line Cinemalogon upp. Galadriel pratar. Sauron mördar folk. Ringar! Titeln! GANDALF. FIREWORKS!!

Fortfarande är scenen när hobbitbarnen ropar på Gandalf en av mina absoluta favoritscener i filmerna. Det ger mig alltid en liten tår i ögat. Speciellt då man tänker på vad som komma skall och det oskuldsfulla Fylke där i början.

När filmen var slut så fanns det två tankar.

1) Det där... var bättre än vad jag trodde det skulle vara.

Efter all hype och allt läsas och all information så trodde jag mig ha en ganska bra bild av vad filmen skulle vara. Jag hade läst om boken, sett alla trailers och följt någorlunda med på internet. Jag visste att jag skulle få en helt otroligt superbra film!

Det som jag fick var bättre än vad jag någonsin önskat mig.

2) Det är... ETT ÅR KVAR TILL NÄSTA DEL JAG TROR JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖR.

Halvvägs kom förstås Extended som var ett givet köp (från R-kiosken av alla ställen) på den dagen den kom ut.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Sagan om ringen-ffilmerna är nog bland de bästa som gjorts :P
malhel.blogg.se20.12.11 kl. 16:15

Yes. Indeed. Jag är Shinan. Real name: Jan Karell. Kallas Jaane. Kallas också en hel del annat ibland. Jag minns sällan namn. Så det är därför som, när jag träffar dig, jag inte kallar dig vid ditt namn för tänk om jag sade fel namn. Det skulle vara litet halvfel. Jag är också raseborgare. Dvs jag kommer från staden Raseborg. De flesta som bor i Raseborg är dock inte raseborgare. Men några finns det väl. Det finns också ett antal raseborgare som inte bor i Raseborg.